vrijdag 9 september 2011

Gestoofd konijn

Na ruim een maand zomerrecessie is Etenstijd terug. Klaar om de herfst in te gaan. En hoe kan dat beter dan met een toepasselijke recept voor de koudere dagen? Het is het lievelingskostje van meneer Fontein: gestoofde konijn. Onlangs heeft hij dit gerecht samen met zijn dochter bij de Globe bereid. Het was héérlijk!




Benodigdheden

6 á 7 konijnenbouten
½ pakje roomboter
1 ui
2 laurierblaadjes
1 bosje peterselie
1 wortel
peper en zout
½ citroen
mosterd
½ liter water of bouillon

Bestrooi de konijnenbouten met wat bloem om te zorgen dat ze niet te droog worden. Daarna op smaak brengen met wat peper en zout. Hak of snij de ui in stukjes en de wortel in plakjes. Hak de peterselie fijn. Braad de konijnenbouten aan in de boter en strooi er de gehakte wortel, ui en peterselie tussen – evenals  laurierblaadjes en de in plakjes  gesneden halve citroen. Giet het water erbij en laat het zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Afmaken met flinke eetlepel mosterd.

Serveer de konijnenbouten met rode kool, tuttifrutti en aardappelkroketjes. De maaltijd is helemaal compleet met een toetje van sorbetijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten